Besökare

onsdag 4 september 2013

September

Heja, sommaren! Håller sej envist kvar. Älska!

Jag kan fortfarande sitta på bryggan och låtsas att jag har semester.


Vi kan fortfarande dra med ungarna till vattnet om kvällarna och trycka i dem plättar med blåbärssylt så att det blir blåa fläckar på kläderna som inte går bort med något som helst medel.


Jag kan ännu springa röven av mej under ljusa kvällar och sedan landa vid bryggan och med underbar utsikt plåga mej igenom plankan, rumplyft, knäböj och vad dom nu heter alla kroppsslimanden övningar.

Plankan är hälften så jobbig med denna syn för ögat.


Nu gäller det för värmen att stanna till nästa helg. Lördagen den 14 september får gärna bjuda på sommarvärme med ljum kväll. När jag tänker efter är det faktiskt av största vikt att det bjuds på just ljumt väder eftersom vår fest kommer att hållas i två partytält på vår gräsmatta. Med värme i, såklart. Fast ändå, det är bara tält.

Full planering inför denna fest pågår. När jag skrev inbjudningarna var jag väldigt stolt över vår goda idé om att detta skulle bli en temafest. Amerikanskt tema med allt vad det innebar och såklart skulle alla klä sej därefter. Jag var mycket lycklig över denna briljanta idé ända tills maken frågade mej hur jag hade tänkt klä mej. Jag ba, mäh vaddå? Jaha, just ja... Då borde ju detta tema gälla även oss. Eller till och med särskilt oss. Inte lika lycklig längre. Mer, varför ska jag alltid hålla på och hålla på?!?

Men jag är kreativ och uppfinningsrik, så jag kläckte snabbt idén - jag ska vara Dolly Parton och du, Johan ska vara Kenny Rogers.

Sagt och gjort.

Jag besökte Sagoslottet. Där kan man hyra sjuuuukt många olika outfits för maskerad och temafester. Fina dessutom. Kvinnan som äger stället hade lovat mej att hon hade Dollys frisyr och Kennys outfit till uthyrning, så jag bad henne således att plocka fram dessa attiraljer. Tänkte att jag nästan inte behövde prova. Jag var ju så säker på att min idé var klockren. Men när jag satte på mej peruken som skulle göra mej till Dolly, insåg jag med förskräckelse att den inte skulle funka. Om jag nu inte skulle vilja vara Mia Skäringers Tabitha, vill säga. Men hon är ju inte särskilt ameriskansk. Om man säger så.

Check this out.


Dessutom är white trash-looken upptagen av ett par andra gäster (alltså, de är inte white trash IRL, men de ska klä ut sej till det) (vore hemskt om nån skulle tro att jag tyckte att de var det, liksom)(och nu har jag nog förklarat mej suspekt överdrivet) så jag fick vackert tänka om.

Men som bekant är jag kreativ och uppfinningsrik (i större utsträckning än min make åtminstone)(iof säger inte det så mycket, men ändå) och rådde förstås bot på Dollyfiaskot.

Outfiten blev av helt annan karaktär. Till både mej och maken. Vi blir så långt ifrån Dolly och Kenny det bara går att komma. Men om det, kniper jag förstås näbb. Bildkavalkad kommer efter festen. And that´s a promise!

Vin och öl har inhandlats. Iallafall de coola flaskorna som var beställningsvara.


Våra kvällar som brukar innehålla soffhäng med rolig sitcom har nu förvandlats till planering med roliga ideér inför denna tillställning. Och det är ju roligt. Att vi numera pratar med varandra om kvällarna.

I övrigt fortsätter rensningen. Never ending story, it seems like. Vi fortsätter hitta foton ifrån förr. Och det är väl själva fan att jag alltid ser så bedrövlig ut när maken lyckas se både cool och normal ut.


Nåväl. Jag är ju gift med honom så jag fattar inte ens vad jag gnäller om.

Den här;


fortsätter sin karriär som familjens sämst klädda. Ovan ser ni Superman i fotbollskläder. Suck... Jag avskyr verkligen barnkläder med allehanda superhjälte/figurer-från-alla-barnfilmeroutfits. Mitt värsta! Verkligen. Självklart då, att jag får en unge som ääääälskar det.

Och det var dagens I-landsproblem.

Ikväll jobbar Johan sent så då ska jag passa på att få saker gjorda.

Vad jag behöver göra:

- Rensa det sista i sovrummet.
- Städa badrummet på övervåningen.
- Fylla i barnens scheman.
- Fylla i föräldrapenning inför resan.
- Kasta saker som ligger och skräpar i tvättstugan.

Vad jag kommer att göra:

- Äta glass och kolla på Idol.
- Klaga för Johan när han kommer hem att jag inte fått saker gjorda eftersom det är mycket att stå i när man är själv med barnen.

Så det är väl bäst att köra igång. Om jag nu ska hinna med att inte göra allt jag borde göra och istället göra sådant som inte gör någon nytta alls.

Hej så länge!










2 kommentarer:

  1. Han är ju underbar den där lilla spjuvern... Han tyckte nog inte Felix var värst cool i sin Pippi-tröja idag, han tyckte nog det skulle varit Spindelmannen på istället...

    Ska bli spännande att se outfitsen sen!

    Och vilken utsikt! Kanske är så man ska göra, gå ner till sjön i solnedgången....:-)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Gud vilken utsikt!! Fortsätt m glass & idol :-)
    Kraamis

    SvaraRadera