Besökare

onsdag 13 november 2013

Vad vi har gjort sen sist.

- Jag har jobbat.

Suttit i möte via Skype i arla morgonstund och trott att jag ser brun och fräsch ut tills jag klickat igång bilden på mej själv och ba, holy alltså! Svurit en hel del över usel uppkoppling på distansportal. Nog för att jag inte har något tålamod men det finns ju gränser! Jag skriver ett ord och trettio sekunder senare dyker första bokstaven i ordet upp på skärmen. Och jag betonar - 30 sek, 1:a bokstaven. Mer seriöst har jag också mailat, skrivit och planerat.


- Vi har sett filmer på bio och hemma.

Thor 1 hemma i soffan. Och den är ju bra. Om man gillar overkliga filmer om de onda och de goda. Natalie Portman är för övrigt usel i filmen.

Thor 2 på bio (Johan, June och Lee). Man får vad man förväntar sej, säger Johan.

Planes i Lee´s bio. Ja, jag grät då. Av rädsla för flygningarna samt av lycka när den snälla vann.

Free birds på bio (Johan och grabbarna). Lennon och Vince: "Den var shiiiitbra!" Johan: "Pass."

About time på bio (Jag och June). Alltså, älska!!! Se den! See it! Bara gör det! Verkligen en feel good-film med ett VIKTIGT budskap.

We´re the Millers hemma i soffan. Jag skrattade och grinade (största spindeln i världen medverkar) för att den var alldeles på tok för over the top. Johan rekommenderar den eftersom Jennifer Aniston (frikort) strippar i den. Nämen, en film att slötitta på hemma i soffan en fredag, helt klart.

- Vi badar. Eller vi och vi. Mest de två med de sötaste rumporna i världen.

På sina nudlar.


- Vi har firat Fars dag.

Lennon vid presentinhandling: "Vince, vad tycker du? Batman eller Super Mario?"

Vince: "BATMAN!!!!"

So Batman it is.


- Vi har fixat mat till kolibris (kolibrin? kolibrisar? pluralformen är oklar för mej).


Dåligt lockbete med badande ungar dock.

- Vi har handlat köttbullar, lingonsylt, glögg och julmust på IKEA av en svenska med den bredaste Stockholmsdialekt jag någonsin hört, knappt att jag förstod na.

(Fast alltså, varför gör vi sånt?!?! Nu ÄR vi ju i USA som vi så länge drömt om. Att trängas på IKEA för svenska matvaror, what is up with that?!? Äej, jag blir irriterad på oss nu när jag tänker efter.)


- Vi har av någon outgrundlig anledning introducerat Bellmanhistorier för ungarna. Således har dessa historier ersatt både kvällssagor samt nintendospel under bilfärder.

Sedan Johan drog den "roligaste" av dem alla, ni vet den som slutar med; "Det var väl ingenting, min flaggstång är så lång att den petar Gud i röven." Fast ändrade den till; "Det var väl ingenting, min flaggstång är så lång att den petar Darth Vader i rumpan." Så slutar varenda historia med bajs, kiss, nakenfis eller rumpa.

Och som Vince inleder: "Det var Norsken, Torsken och Bellman."

Very annoying, om ni frågar mej.

Dessa två däremot, vrider sej av skratt.


Lennon till Johan: "Pappa, jag säger bara det här en gång. Men du måste tänka på nya Bellmanhistorier hela tiden som du kan berätta för oss sen."

- Vi har besökt Outdoor World. En butik där man får hjärtklappning alternativt epilepsi av alla saker som finns. Allt för jakt, fiske och friluftsliv. Vapen på hyllorna för vem som helst att köpa och sen var jag tvungen att muta ungarna med glass så att jag slapp undan.

Juligt överallt nu.


- Jag har fått mina fötter fina. Innan jag åkte hade jag ett presentkort på Skönhetskompaniet på 900 kronor som jag använde för pedikyr. Här betalar jag 150 kronor och blir lenare och finare. Jamen, fatta! Det ju sjukt! 750 kronors skillnad.

Grönt den här gången.


Barnen: "Wow!"

Johan: "Jag har aldrig förstått det där med färg på tånaglarna."

- Jag har smakat vin igen efter sjukveckorna.

Detta söta chokladvin rekommenderar jag dock inte. Irriterande när man var sugen, liksom.


Nu ska jag dricka upp mitt chokladvin och vara social med mannen.

Och mamma, jag lovar att nästa inlägg kommer innan du hinner blir orolig ;) <3

Glad torsdag på er!

3 kommentarer:

  1. Coolt med chokladvin =) Å Tack för tipset på filmerna =)
    Kraam

    SvaraRadera
  2. "Titta! Kolibrier!" säger de väl i Kalle Anka på julafton. Sen om man ska ha Disney som facit för språkriktighet är förstås en annan fråga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen, ja! Varför tänkte jag inte på det. Säger vi att det är så, då. Gillar inte oklarheter :)

      Radera