Besökare

söndag 23 februari 2014

Gott och blandat (kan vara den töntigaste rubrik jag någonsin skrivit).

Här kommer ett inlägg utan ordning och reda. Bara saker jag vill förmedla. Så håll tillgodo!

På mina morgonjoggar (nåja, promenadjoggstretchmeditation) ser jag nya saker varje dag. Häromdagen sprang jag på ett gäng apor som snodde allt de kom åt utanför stängda restauranger. Alltså, de ser ju för roliga ut när de smyger omkring och lyfter på saker, precis som människotjyvar (tvivlar dock på att de kan skimma Visa-kort). Ibland möts jag av galna hundar som rusar mot mej och antingen vill hälsa, busa eller vad vet jag, huggas. Jag är en hundmänniska ut i fingerspetsarna men till och med jag tycker att de är obehagliga ibland.

Idag såg jag gulliga små dunbollar och tog en bild för att visa ungarna. Då blev kycklingarna och deras mamma helt galna och rusade mot mej. Oklart vad de ville mej men jag vågade inte stanna och ta reda på det, jag sprang mitt snabbaste jogg därifrån.

Kycklingrace.


Sen blev jag ledsen. Detta kan verkligen vara kontrasternas land. Jag passerade ett lyxigt resort på vänster sida,


samtidigt som jag på höger sida skådade jag detta;


Tänk vad vi turister lämnar efter oss. Vi kommer, vi äter, dricker och mår gott. Sen drar vi och kvar blir resterna efter oss. Jag undrar om det tas om hand, om man i detta land har en tanke med sopbergen. Jag vet faktiskt inte. På Phi Phi såg vi ett fartyg fyllt till bredden med sopor, det var på väg ut på havet. Jag kunde inte släppa tanken på vad som hände med soporna. Dumpas de i havet? Bränns de någonstans? För någon vecka sedan såg jag hur det eldades plastflaskor. Det är väl inte bra, va? Att elda plast bara så där. Eller? Alltså, jag vet inte.

Men kanske ändå, tas soporna om hand. Jag gick förbi ett ställe idag som hade sorterat aliminiumburkar, flaskor och kartonger. Det inger i alla fall lite hopp.

Det gör dock inte detta...


Jag försöker läsa lite om vad vi kan göra för att vara rädd om miljön OCH om oss själva (sent ska syndaren vakna). Vi har till exempel börjat använda oss av endast organiska hudvårdsprodukter, fria från parabener och annat skit. De är inte de lättaste att hitta, men det går om man letar.

Shampoo och balsam.


Hudlotion.


Smink använder jag inte här, men när jag är hemma igen och återgår till mascarade ögon, tänker jag leta efter något märke som är snällt mot miljön. Hårspray likaså. Sedan jag åkte hemifrån har jag använt det vid enstaka tillfällen, men har nu helt slutat.

Tandkräm köper jag utan flour och onödiga tillsatser. Har läst en del om flour, jag råder er att göra detsamma. Flour är en av de farligaste kemikalierna vi får i oss och dessutom inte bevisat bra för tänderna. Vi slutade med flourtandkräm för ett halvår sen.


Så till mitt ha-begär, som visserligen är ganska blygsamt nu för tiden, men ändå, det finns där ibland. Dessa lampor skulle jag vilja ha. Så mysiga och fina!


Idag kommer jag att ägna tiden till jobb. Jag har ett skypemöte och tankar att bolla med kollegan där hemma. Planering inför en spännande föreläsning med efterföljande workshop pågår och jag tycker att det är så roligt! Jag älskar att var kreativ och fundera ut hur jag kan göra för att inspirera. Ser verkligen fram emot det som händer i juni.

Grabbarna ska skriva brev och lägga i lite spännande saker i ett par kuvert som sedan ska flyga över haven till rätt mottagare :)

Ikväll ska vi testa buffén runt hörnet. We are livin on the edge, med andra ord. Särskilt med tanke på att vi just återhämtat oss från diverse magåkommor. Buffeér brukar ju inte vara att rekommendera i värmen.

Innan jag avslutar vill jag tipsa om en blogg som jag blev tipsad om (tack, bästa M!). Det är Zandra som skriver, en tjej som efter många år av depression och destruktivt leverne, helt förändrat sitt sätt att tänka och därmed också förändrat sitt liv. Sjukt inspirerande! Läs Zandras texter här.

Önskar er nu en fin vecka med en bild jag älskar!

Kast med liten Vince.


1 kommentar:

  1. I like att ni börjat med mer organiska produkter. Jag försöker också.. Schampoo och balsam har jag inte nått bra… får söka efter dem ni har hittat :)
    Tips - Mandelolja - kanon att ta bort smink med! Även vattenfast.
    Sesamolja är underbar för hela kroppen, klarar mig inte utan den :)
    Ringblomma - kanon på läpparna.
    kokosolja - är bra som solskydd… minna inte hur mycket skydd det är men det går säkert att googla :)

    Tack för att du inspirerar !!!
    KRAm från Stina

    SvaraRadera